piątek, 24 lutego 2012

Pulpeciki z indyka

Pulpeciki z indyka
Niezwykle delikatne i puszyste, myślę, ze na dietę lekkostrawną w sam raz :)


  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
  • 2 jajka
  • 1 cebula starta na tartce o drobnych oczkach ( użyłam pół)
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta chilli, majeranku, bazylii i inne ulubione zioła
  • sól morska, pieprz czarny mielony
Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odstawić na 15 min , potem ewentualnie znów dosolić i wyrobić. Można je odstawić na dłużej ale nie dłużej niż 8h do lodówki.
Formować kuleczki lub kotleciki i smażyć na oleju ( u mnie rzepakowy) lub gotować z 3/4 szklanki wody, liściem laurowym, zielem angielskim i ulubionymi warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz