Tiramisu z jagodami - jak je sobie sama zrobię, a więc może... :)
Bigosik z młodej kapusty, smakuje mi zawsze z dodatkiem młodych ziemniaków lub chleba na zakwasie :)
Przepis najprostszy z możliwych:
- kapusta młoda
- boczek, kiełbasa, kabanosy, co kto lubi
- bulion warzywny
- liść laurowy
- ziele angielskie
- młode ziemniaki
- szczypiorek do podania lub koperek
Nie podaję ilości składników, ponieważ w zależności od rodziny, upodobań ( mięsne mniej lub bardziej) każdy gotuje inaczej.
Na samym wstępie zasmażam wędlinę, kiełbasę, boczek, potem dodaję kapustę wcześniej poszatkowaną lub pokrojoną w kostkę oraz liść laurowy, ziele angielskie, ok. 2 szklanek bulionu, to wszystko gotuje się na wolnym ogniu ok. 1,5 h do miękkości.
Podaję z młodymi ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz