środa, 11 lipca 2012

Jagody i ...Tiramisu!

Smakowało nam..oj smakowało :)
TIRAMISU Z JAGÓDKAMI


Potrzebujesz:

  • 1 szklanka (250 ml) zaparzonej mocnej kawy
  • 50 ml likieru kokosowego (użyłam amaretto)
  • 1 szklanka jagód
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru (1/4 szklanki)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g podłużnych biszkoptów

Kawę parzymy i dodajemy likier, po ostygnięciu maczamy biszkopty i układamy w salaterkach.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy  wraz z cukrem na puszystą masę. następnie dodajemy serek mascarpone, po jednej łyżce.
Gotową masę układamy na biszkopty, na to sypiemy garść jagódek, potem kolejna warstwa i wierzch pokryty jagodami.
Pychotka!

3 komentarze: