TIRAMISU Z JAGÓDKAMI
Potrzebujesz:
- 1 szklanka (250 ml) zaparzonej mocnej kawy
- 50 ml likieru kokosowego (użyłam amaretto)
- 1 szklanka jagód
- 4 żółtka
- 4 łyżki cukru (1/4 szklanki)
- 250 g mascarpone
- 100 g podłużnych biszkoptów
Kawę parzymy i dodajemy likier, po ostygnięciu maczamy biszkopty i układamy w salaterkach.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy wraz z cukrem na puszystą masę. następnie dodajemy serek mascarpone, po jednej łyżce.
Gotową masę układamy na biszkopty, na to sypiemy garść jagódek, potem kolejna warstwa i wierzch pokryty jagodami.
Pychotka!
Nie mylić z tyraj misiu;)))
OdpowiedzUsuńoj nie mylić bo to czysta przyjemność była... :)
OdpowiedzUsuńPOLECAM...Pychotka... rozpływa się w ustach :)
OdpowiedzUsuń