środa, 16 maja 2012

Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka zaczerpnięty z bloga od P. Doroty, który jest dla mnie tak ogromnym źródłem inspiracji.
Z zapiekanki zostały mi dokładnie 3 białka i dokładnie tyle potrzebowałam do ciasteczek, których główne wypełnienie stanowią migdały i cukier.
Uwaga są mega słodkie...!





Potrzebujesz:
  • 3 białka
  • 300 g zmielonych migdałów
  • 300 g cukru pudru
 Wszystkie składniki łączymy na gęstą kleistą masę mikserem i odstawiamy na 30 min do lodówki.
Potem formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze i  delikatnie spłaszczamy. Układamy na blaszce i robimy wgłębienie, wypełniając konfiturami wedle upodobania.
Pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią.
Smacznego!


2 komentarze: